• מאיה לפידות מטיאס

על עלייה ועל קולד ברו - Erez Coffee Co

עודכן ב: 30 ספט 2020

אם לא הספקתם לשמוע בשנה האחרונה את המושג "קולד ברו" (cold brew) כנראה שהייתם יותר מדי זמן בבידוד. קולד ברו הוא קפה קר, שתהליך ההכנה שלו מתבצע על ידי השרייה של פולי הקפה במים קרים למשך 16, 18 או אפילו 24 שעות. בסוף התהליך מתקבל קפה שהוא פחות חומצי מקפה רגיל.


את מותג הקולד ברו "ארז" הקימו מתן בוגנים ורונית מזובסקי, שניהם עולים מארצות הברית ומורים להיסטוריה בבית ספר תיכון בהוד השרון. מתן מספר שאת הקולד ברו הם מכירים מארצות הברית ואירופה כבר כמה שנים "כולם שם עפים על זה, זה טרנד בארצות הברית וחשבנו על זה שאף אחד עדיין לא ממש עושה את זה בארץ. יש בתי קפה שמכינים קולד ברו אבל זה לא חלק מהותי מהתפריט שלהם". מתן ורונית הבינו את הפוטנציאל מאחורי המשקה הקר והחליטו לנסות להכין אותו בבית בעצמם, בזמן החופש הגדול שבו הם לא מלמדים. "התחלנו עם סוג אחד, היינו מטיילים בטיילת של תל אביב ומוכרים לאנשים" מספר מתן. "לאט לאט בנינו תפריט של 15 סוגים שאליהם אנחנו מוסיפים תבלינים, ממתיקים, חלב מרוכז, מייפל וכל הזמן אנחנו מנסים לפתח עוד ועוד סוגים וטעמים של קפה".





בשלב הראשוני מתן ורונית השתמשו בפולי קפה שהביאו מארצות הברית וקולומביה בעצמם. כשהבינו שיש להם צורך בכמות גדולה יותר של פולים חיפשו בית קלייה בארץ שיוכל להכין עבורם את התערובות. הם טעמו המון סוגים של פולים ובסופו של דבר לשני הטעמים הראשונים שלהם הם בחרו בפולים מאינדונזיה ומאתיופיה (שנקראים "אדיס אבבה" ו"ג'ווה"). במשך הזמן הם ניסו עוד ועוד סוגים של פולים ועם תוספות של תבלינים יצרו את הטעמים של הקפה שקיימים היום.






לכל אחד מהטעמים יש שם, והשם נקבע לפי ארץ המקור של הטעם השולט. (כמו למשל "ריו דה ז'נרו" שהפולים שלו מגיעים מברזיל, או "האנוי" שהוא קפה שמוסיפים לו חלב מרוכז). הסיבה שבגללה מתן ורונית משתמשים בשמות הייחודיים האלה לקפה שלהם היא כדי שאנשים ישימו לב למה שהם שותים וכדי שתהיה להם מודעות לכל מה שהקפה מביא איתו. "לרוב האנשים יש נטייה לחשוב שקפה מגיע מתורכיה או מאיטליה אבל מי שמכיר קפה ומבין קפה יודע כמה זה רחוק מהמציאות". למתן ורונית חשוב לתת כבוד לקפה, לטעמים שלו ולמקום שממנו הם מגיעים. "קפה הוא מוצר עם היסטוריה ויש מאחוריו תרבות שלמה ולכן חשוב לנו לגרום לאנשים לחשוב ולהבין מה הם שותים", מסביר מתן.




הקולד ברו של קפה ארז נמכר בינתיים רק דרך האתר ורק ללקוחות פרטיים בבקבוקים בודדים או במארזים. בימים אלה המשלוחים מתבצעים בעיקר לאזור ירושלים וגוש דן ובקרוב עתידים המשלוחים להתרחב גם לאזורים אחרים, בהתאם לדרישה.


אינסטגרם: https://www.instagram.com/erezcoffeeco

פייסבוק: https://www.facebook.com/erezcoffeeco



מכירים קולד ברו? אוהבים? אתם מוזמנים לכתוב ולספר לי >>






180 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול