דאדא קפה הוא אחד מבתי הקלייה הגדולים בישראל. הוא נוסד בשנת 2007 על ידי אלדד הראל ומספק תערובות קפה לבתי קפה ומסעדות בארץ.
אלדד הראל חזר לארץ ב-1989, אחרי שנים שבהן חי בארצות הברית. הוא פתח את "קפה מילאנו" בתל אביב ובהמשך גם עוד כמה בתי קפה, ובמהלך שנות התשעים חקר ולמד את תחום הקפה. בתחילת שנות האלפיים הוא התחיל לייבא כמויות קטנות של קפה ולקלות קפה בעצמו, אצלו בבית הקפה. לאט לאט הגיעו פניות מבתי קפה נוספים שהיו מעוניינים לרכוש את הקפה שלו. עם הזמן, כשהגיעו עוד ועוד דרישות לקנות את הקפה הוא מכר את בתי הקפה שלו והתמקד רק בקלייה. כשמכר את בית הקפה שלו פתח את אלדד את בית הקלייה, בהתחלה במושב אלישמע בשרון וכשגדל והתרחב עבר למקום גדול יותר בהוד השרון, שם הוא נמצא עד היום.
דאדא מייבאת את פולי הקפה מדרום אמריקה ואפריקה, ומהם מייצרת תערובות שמכילות ברובן 90% פולי ערביקה וכ-10 אחוז פולי רובוסטה.
בתחילת תהליך הקלייה פולי הקפה עוברים שקילה ולאחר מכן עוברים אל התנור. זמן הקלייה נע בדרך בכלל בין 25 ל-28 דקות, תלוי בסוג הפולים ובסוג הקפה. רמת הקלייה משפיעה על הטעם הסופי של הקפה (אבל לא רק רמת הקלייה), קלייה בהירה יותר יוצרת טעמים חמוצים יותר וקלייה כהה תיתן טעם מריר וחזק יותר. אחרי הקלייה הפולים עוברים אל מערבל הקירור ועוברים סינון על מנת להוציא לכלוך ואבנים. מכאן הפולים עוברים למכונת האריזה, לא לפני שהם עוברים שקילה נוספת.
הקפה של דאדא נארז בשקיות עם שסתום חד כיווני נושם, ללא שימוש בחומרי שימור. אריזה כזו מונעת חדירה של חמצן ומאפשרת שחרור של פחמן דו חמצני, מה שגורם לקפה להישמר טוב יותר ולזמן ממושך יותר. את הקפה הארוז מאחסנים למשך 24-48 שעות בחדר ייעודי עם טמפרטורה קבועה של 18 מעלות. הקפה נשמר בשיא הטריות למשך כשלושה-ארבעה שבועות. אחר כך הוא מתחיל לאבד מהטעמים והאיכות שלו.
בדאדא קפה יוצרים לכל לקוח לייבל קפה משלו, לפי הדרישות וההעדפות שלו. דאדא מנסה להגדיל את השימוש בקפה אורגני, למרות שהמחיר שלו מעט יותר גבוה, בעיקר בגלל העובדה שהקפה האורגני איכותי יותר. האיכות הגבוהה שלו והפיקוח הצמוד על כל תהליכי הגידול והיבוא משפיעים בסופו של דבר גם על הטעם בצורה משמעותית.
מכירים עוד בתי קלייה ששווה לי להגיע אליהם? ספרו לי עליהם >>
Comments